봉골레

조개 듬뿍★ 봉골레 파스타 : Amazing Vongole Pasta [CookJu Kitchen]

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작성자 CookJu.Kitchen쿡… 작성일19-07-03 00:00 조회1회 댓글0건

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쿡주키친의 첫 번째 요리는 조개가 듬뿍 들어간 봉골레 파스타예요.
조개가 많아서 더 시원하고 담백한 육수 맛을 느낄 수 있어요.
이탈리아 베네치아 어부들이 즐겨 먹었다는 봉골레 파스타!!
집에서 쉽고 간단하게 만들 수 있는 방법으로 만들어 봤어요. 지금 바로 훔쿡 스타트!

First dish of Cookju_Kitchen is a vongole pasta with a lot of seashells.
There are many seashells, so you can taste more delicious.
It is the vongole pasta which Italian Venetian fishermen enjoyed!
I made it in a way that you can easily make it at home. Start now.

준비물
파스타면 120g
양파150g
방울토마토200g
페퍼로치니 20g
마늘 80g
이태리파슬리 50g
치즈가루 60g
모시조개 400g
피클70g
할라피뇨70g
바게트 2조각
견과류 30g
크림치즈 70g
화이트와인 150ml
올리브오일 180ml


조리방법
1. 마늘은 두꺼우면 안에는 익지 않고 겉면만 탈 수 있으니 썰 수 있는 얇게 썰어주세요.
1. Please slice garlic as thin as possible, otherwise you won’t have crisps of garlic when cooking.

2. 페퍼론치노는 반으로 썰거나 듬성듬성 크게 썰어주세요.
2. Cut the pepperoncini in half or cut it into fine pieces that you think.
2-2.씨앗이 입에 걸리는 것을 싫어하시는 분들은 썰지 않고 통으로 넣으셔도 무관합니다.
2-2. If you don’t like the mouthfeel of seeds , just put the whole thing in.

3. 토마토는 꼭지를 따서 반으로 썰어주세요.
3. Remove stem ends of cherry tomatoes and cut them in half.

4. 양파는 반으로 썰어 0.2mm 두께로 채썰기를 해주세요.
4. Slice the onion in half and slice half one thinly like the video above.

5. 이태리 파슬리는 이파리만 떼어내어 곱게 다져주세요.
5. Remove the leaves of Italian parsley and chop them finely.
5-2. 일반 파슬리보다 이태리 파슬리가 식감도 부드럽고 향도 은은하여 봉골레 파스타에 더 잘 어울려요.
5-2. Italian parsley goes well with Spaghetti alle vongole than the plain one due to its silky texture and light scent.

6. 할라페뇨와 피클은 한입에 먹기 좋은 크기로 썰어주세요.
6. Please slice jalapenos and pickles into bite sized pieces.

7. 봉골레 파스타와 곁들여 먹을 크림치즈 바게트는 먹기 좋은 크기로 잘라주시고 견과류는 다져주세요.
7. Cut the cream cheese baguette into bite-size pieces to have with the pasta later and chop nuts.

8. 조개는 물 1리터당 35g의 소금을 넣어 바다 염도 기준을 맞춰 조개가 해감하여 모래를 뱉어내도록 도와줍니다.
8. Put clams and water in a bowl and add salt to the water to trigger the clams into releasing sand and grit left inside.
8-2. 어두운 상태에서 조개 입이 더 잘 벌리기 때문에 검은 봉지로 감싸거나 뚜껑을 덮어 어두운 상태로 유지해주세요.
8.2. Clams releases sand better when it’s dark. So put a lid on the bowl or warp in a plastic bag for 30 minutes to an hour.

9. 끓는 물에 파스타면을 넣기전 소금과 오일을 넣어줍니다.
9. When the water boils, put the salt and the oil first.
9-2. 물이 간간하다고 느낄 정도로 소금을 넣어주며 오일은 향과 면이 달라붙지 않게 한두 바퀴 정도 둘러줍니다.
9-2. Put the salt until you feel the water is nicely salted and oil the pan twice to keep noodles from sticking to the pan.

10. 끓는 물에 파스타면을 7분정도 삶아주세요.
10. Boil the noodles of spaghetti for 7 minutes.
10-2. 제품마다 삶는 시간이 다르니 제품 설명의 기준으로 삶아주세요.
10-2. Time of Boiling could be different according to products. So please check the description on it first.x

11. 냄비에 면을 넣을 때는 양손을 좌우로 비틀듯이 돌려 자연스럽게 냄비에 떨어트려 주면 면이 달라붙는 것을 방지해 줍니다.
11. When putting the noodles into the pan, twist both hands like the video and naturally drop noodles in the pan to prevent from sticking.
11-2. 면이 달라붙는 것을 방지하기 위해 자주 휘저어주세요.
11-2. Stir noodles constantly to keep them from sticking to the pan.

12. 삶은 면을 건져내어 달라붙지 않도록 다시 한번 오일로 버무려주세요.
12. Take the boiled noodles out and oil them not to stick to the plate.

13. 달궈진 팬에 올리브 오일을 두른 후 마늘을 넣어 볶아주세요.
13. Oil the heated pan, add the garlic and stir-fry.
13-2. 마늘의 표면이 단단한 느낌에서 말랑한 느낌이 들 정도로 볶아주세요.
13-2. Stir-fry the garlic until the edge turns to golden which is cooked properly..

14. 페퍼론치노와 양파를 넣어 타지 않도록 휘저어주면서 볶아주세요.
14. Add pepperoncini and onion and stir-fry them finely.

15. 해감 된 조개를 넣은 후 오일에 골고루 볶아 준 다음 화이트 와인을 넣어주세요.
15. Then, add the white wine while frying the clear clams.
15-2. 화이트 와인은 조개의 잡내를 없애고 육수를 맛있게 해줍니다.
15-2. White wine removes the unique smell of clams and makes the broth better.

16. 조개가 입을 벌릴 때까지 끓여주며 국물이 너무 부족하다면 오일이나 와인을 더 넣어주셔도 됩니다.
16. Keep boiling until the clams open their shells and put oil or wine if you need more soup.

17. 조개가 완전히 입을 다 벌리면 방울토마토와 이태리 파슬리를 넣고 맛과 향이 베일 수 있도록 젓가락으로 잘 휘저어주세요.
17.When all clams open the shells fully, put cherry tomatoes and Italian parsley and stir-fry well to infuse their flavor and scent.

18. 후추 소금으로 간을 맞춰줍니다.
18. Season Spaghetti vongole with salt and pepper.
18-2. 조개 육수 자체에 간이 되어 있어 소금은 많이 넣지 않아도 됩니다.
18.2 As the soup has salted with clams, please put a little of salt.

19.면을 젓가락으로 돌려가며 접시에 예쁘게 담은 후 그 위에 조개와 토마토를 예쁘게 올려주세요.
19.2 Plate the noodles with chopsticks nicely and decorate cherry tomatoes and clams on noodles.

Plus
1. 잘라둔 바게트는 달궈진 후라이팬에 버터를 두르고 노릇노릇하게 구워주세요.
1. Toast the sliced baguettes in the heated pan with some butter until golden.

2. 구워진 빵에 크림치즈를 바른 후 준비한 견과류를 올려주세요.
2. Put the cream cheese and nuts on the baked baguettes.


* Music : https://artlist.io
* CookJuKitchen 쿡주키친 채널
YOUTUBE https://bit.ly/2NSD9os
INSTAGRAM https://www.instagram.com/cookju_kitchen
E-MAIL cookjukitchen@gmail.com

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